Veelgestelde vragen

Werkt het echt?
Onderzoek toont aan dat bij meer dan 80% van de vrouwen de TENS voor hun werkt. Vooral bij rug weeën werkt het erg effectief en kan het zelfs nagenoeg alle pijn in de rug weg nemen. Ook bij andere soort weeën kan de TENS er voor zorgen dat de pijn dragelijk is en je tussen de weeën door kunt ontspannen. Voor veel vrouwen is de TENS echt een middel geweest om minder pijn te hebben en minder gespannen te zijn, waardoor de bevalling sneller verliep dan vrouwen die geen TENS gebruikte.

Vanaf wanneer kan ik de TENS het beste huren?
Aangezien de TENS apparaten vaak verhuurd worden, is het verstandig niet te lang te wachten en deze alvast te huren zodra je jouw uitgerekende bevaldatum weet.

Is het wel hygiënisch om een TENS te huren?
Zodra wij een TENS retour hebben ontvangen, reinigen wij deze grondig met speciale hygiënische reinigingsdoekjes. De TENS en de bijbehorende onderdelen zijn hierdoor 100% schoon en hygiënisch.

Wanneer krijg ik de TENS in huis?
Tijdens het huren geef je aan wat je uitgerekende bevaldatum is. Drie weken vóór deze datum versturen wij de TENS via PostNL zonder verzendkosten naar je toe, zodat je deze op tijd in huis hebt voor de bevalling.

Waarom kan het handig zijn om de TENS 8 weken te huren?
In principe heb je de TENS niet langer dan 6 weken nodig (3 weken voor de uitgerekende datum, 3 weken daarna). Het kan echter voorkomen dat de bevalling eerder of later is. Het geeft daarom wat extra zekerheid om de TENS 4 weken voor de uitgerekende bevaldatum in huis te hebben. Daarnaast is het fijn dat de TENS pas na 4 weken weer retour hoeft. Zo heb jij wat extra rust en in ieder geval één verplichting minder in de weken na je bevalling.

Waarom kan het handig zijn om meerdere pakketten met elektroden te hebben?
Ondanks dat de praktijk leert dat je de elektroden best wel een aantal keer af en op kan doen om te gaan douchen of in bad te gaan, is het geen garantie dat de elektroden elke keer goed blijven plakken. Mocht het nou blijken dat je het fijn vindt om bijvoorbeeld elk uur een aantal keer onder de douche te stappen, dan is het verstandig om een pakket te kiezen met meerdere elektroden. Op deze manier heb jij de volledige controle, over hoe jij jouw bevalling door wilt komen.

In welke situatie heb ik baat bij de TENS?
Eigenlijk in elke situatie. Of de bevalling nou thuis, in het geboortecentrum of in het ziekenhuis is. Wordt de bevalling medisch, ook dan heb je baat bij de TENS en kan het nog steeds verlichting geven.

Wanneer mag ik de TENS NIET gebruiken?
De TENS geeft kleine elektrische schokken. Het is daarom niet mogelijk om de TENS te gebruiken bij hartklachten of als je een pacemaker hebt.

Kan ik de TENS ook in bad of onder de douche gebruiken?
Nee! Helaas is dat niet mogelijk en zal je de elektroden af moeten doen op het moment dat je in bad of onder de douche gaat. TIP! Bewaard het sticker vel uit de verpakking, zodat je de elektroden hier weer op kunt plakken op het moment dat je ze af doet. Op het moment dat je uit de douche of bad komt, dan kan je de elektroden weer opnieuw opplakken. Wil jij extra zekerheid tijdens jouw bevalling, kies dan het uitgebreide pakket. In het uitgebreide pakket zitten namelijk meerdere elektroden, waardoor je zo lang en zo vaak als jij wilt onder de douche of in bad kunt stappen.

Ik heb er niet eerder aan gedacht, maar wil toch graag nog een TENS huren. Hoe lang duurt het voordat ik de TENS in huis heb?
Wij zijn uiteraard afhankelijk van het post order bedrijf, maar elke bestelling die voor 12.00u geplaatst wordt, kan op werkdagen dezelfde dag nog met de pakketdienst mee. Bestellingen die in het weekend worden geplaatst, kunnen de eerst volgende werkdag verstuurd worden. Mocht je in tijdsnood zitten, neem dan contact met ons op via WhatsApp en wij zorgen voor een oplossing!

Vergoed mijn zorgverzekering de huur?
Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de huur van een TENS, vanuit de aanvullende verzekering. Als je verzekering de huur vergoed, dan betaal je alvast vooruit en krijg je van ons een factuur welke je zelf bij je zorgverzekering in moet dienen.